Barn och subwoofers

Alltså.. vad är det med små barn och subwoofers?

Stoppar de inte in gosedjur och lego och annan skit i mina subwoofers så är de och pillar på alla reglage så det inte blir som det skall.

T.ex… igår satte jag mig ner i hemmabiosoffan (TV-soffan låter fel, med tanke på att jag inte tittar på ”vanlig” TV längre) och körde igång nyaste Fast & Furious-filmen (nr 7). Med förväntningen att få uppleva massa tuffa explosioner och vrålande motorer. Sånt där som killar gillar (och kanske några tjejer med).

En halvtimme in i filmen (och några actionfyllda scener senare) kände jag att något var fel. Det var inget tryck i ljudet. Den där förväntade känslan var som bortblåst. Så jag la örat mot min subwoofer och försökte höra något.

I-N-G-E-N-T-I-N-G.

Jag började drabbas av panik. Hade min subwoofer kastat in handduken och begett sig till elektronikhimlen för att leka med alla andra elektroniska prylar som mött sitt bäst-före-datum? Eller hade en kabel hoppat ur någonstans kanske? Jag försökte hålla modet uppe och började med att trycka lite random på fjärrkontrollen, för att se om det var nån inställning som blivit fel. Det gick mindre bra, så jag började trycka på knappar och skruva lite på baksidan av suben. Då insåg jag att volymen på suben stod på NOLL.

Min första tanke gick då till… mina barn. Det är bara de som är och pillar på allt som de inte skall pilla på. Min andra tanke blev att ”nu när jag tänker efter har jag inte haft nåt tryck i ljudet på evigheter”.

Jag har alltså suttit och tittat på film och serier utan 100% hemmabioupplevelse!
Förstår ni magnituden av detta?! DET FÅR JU BARA INTE HÄNDA!

Jag drog upp volymen igen och tryckte på play på fjärren, och fann mig helt plötsligt i en helt annan dimension! Väggar och rutor vibrerade när Vin Diesel o Co röjde på med bilar och fighter i filmen. Efter ett tag kom t.o.m. sambon in i rummet (som försökte somna barnen) och undrade vad som händer. Uppenbarligen så vibrerade rutan i sovrummet med, och barnen vaknade till.

Men nu är iaf balansen i universum återställd. Och jag kan titta på film igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s