Nörden Nattsudd

Ibland är det skoj att gräva fram gammalt material som man skrivit… Nedan historia är från 2004. :)

Titel: Nörden Nattsudd – Extended version (Directors cut, 2004 edition)
Genre: Drama/komedi
Längd: Fler ord än jag orkar räkna.

Det här är berättelsen om skånepågen Nattsudd. För er som tycker er känna igen storyn lite så kanske den kan likna Disneys klassiker ”tjuren Ferdinand”, men de har inte copyright på denna storyn. Anyway… here goes:

Det var en tidig morgon i en liten sömnig stad i Skåne…
Där bodde en skånepåg som lyssnade till namnet Nattsudd (OM han ville lyssna d.v.s). Denna underbara morgon hade han vaknat upp och satt sig på sitt favoritställe… framför sin dator, för att knappra på tangenterna. Det var lugnt och skönt och han trivdes där…  Han kunde surfa runt på tuffa communities, leta tuffa warez (program) och sitta och lyssna på mp3 dygnet runt.
Vad mer kunde man kräva av livet?? Nattsudd kom inte på nåt bra svar på det, så han diggade vidare till musiken som flödade ur högtalarna. Nattsudds mamma en väldigt förstående mamma, men var lite orolig för honom och lite då och då brukade hon fråga:

”Varför är du inte ute och leker med de andra skåne-pågarna, Nattsudd, och raggar lite du meee??”

Men Nattsudd brukade då svara…

”Jag trivs bättre hääär, där jag kan sitta för mig själv och knappra på tangenterna och drömma om min stora kärlek!”

Nattsudds mamma gav då upp en lätt suck, men förstående som hon var lät hon honom sitta där. Dagarna gick, sommaren kom och Nattsudd bestämde sig för att gå ut i solen en liten stund. Han hade länge suttit där inne och undrat hur det var ute i den andra världen. Så nu bestämde han sig för att det var dags att utforska den lite. Han blev förundrad över hur vacker världen var utanför monitorn. Solen värmde, fåglar sjöng, vinden blåste honom lätt i ansikten,
och förvirrade hans näsa ganska mycket med nya doftintryck. En konstig känsla av ren lycka infann sig i Nattsudds kropp.
Han började traska längs vägen, ner mot centrum, med ett litet leende på läpparna. Han studerade nyfiket omgivningen, och minsta lilla avvikelse (vilket vid det här laget kunde skrivas en hel bok om) gick in i hans hjärna och började analyseras.
Helt plötsligt fick han ett sug efter coca-cola, för han hade ju kommit flera hundra meter hemifrån, och han hade glömt sitt colaglas hemma. Som tur väl var ägde han ett eget kreditkort och kände för att prova lyckan i det hans mamma brukade kalla ”affären”.
Nattsudd hade alltid trott att man handlade alla saker på internet, så det var dags att prova den lite mer ”forntida” varianten av inköp med.
Snart kom han fram till ett ställe som kallades för ”ICA”. Han funderade en stund och kom fram till att detta nog var rätt ställe.
Efter att ha misslyckats att hitta datorterminalen med sökfunktion efter varor så blev han tillrättavisad av en expedit som ritade en karta åt honom ner till läskavdelningen. ”Så långt, allt väl” tänkte Nattsudd och la vantarna på en stor kall 2-liters coca-cola.
Cirka två timmar senare hade han lyckats hitta ner till kassan för att betala.
”Det var sista gången jag handlade på ett sånt krångligt ställe” muttrade han mot damen i kassan och började gå hemåt.

Efter att äntligen kommit in i skuggan igen så hällde han upp ett stort glas cola (med is i) och slog sig ner framför datorn.. …mitt på ett…. häftstift!!!
Nattsudd råkade slå omkull sin cola så den kortslöt datorn och gav honom en rejäl elshcock!! Han ylade till och fick en desperat blick i ögonen. Håret ställde sig upp och spretade åt alla håll, så vips fick han en ny frisyr! (dock svajade det lite oroväckande, så han senare fick stabilisera det med en tub hårgel som hans mamma inhandlat på nåt sånt där förhistoriskt ställe, men det var bara en sidnot!)
Fortfarande panikslagen efter elshocken blev han helt förvirrad och galopperade ut i det fria och tjöt som en vilde!!! I huset bredvid riktades ögonen mot honom av en grupp unga flickor. Grannflickorna tittade förvirrat på honom och blev sen helt till sig.
De började fnittra och började ropa… ”Exellento!” ”Magnifico!” ”Hurra… Honom ska vi ha!!!”

De andra skånepågarna som smög omkring i närheten blev genast avundsjuka och började slåss bara för att imponera på flickorna.
Tuffingarna letade upp en varsin geek och tryckte ner denne i marken för att verka stor och tuff. När inte det fungerade började de stångas och sparkas på varandra istället. De stirrade argt på varandra och skrek fula glåpord, men flickorna hade redan gjort sitt val!
Så de värvade Nattsudd till sin klubb, och kidnappade honom för att få honom att ställa upp i en ganska okänd tävling om vilken som var den vildaste och häftigaste skåne-pågen i hela länet!! (för att förstöra denna berättelse med missar som manusförfattaren kommit på i efterhand så var Nattsudd den enda tävlande, av någon anledning)

Det drog ihop sig till den stora tuffhetstävlingen, och folk kom från hela landet för att sen den grymma killen från Skåne, som de hört talas om på internet. Ryktet hade spridits som en löpeld… Överrallt fanns det posters uppe med bilder på ett ansikte med håret spretande och ögonen hysteriskt stirrande. Alla var förväntningsfulla och alla pratade om det!!
Tävlingen skulle hållas i gympasalen på en skola i en större stad och det tog inte lång tid förrän den var fullsatt.
Flickorna som kidnappat Nattsudd hade också anlänt med sitt trumfkort, och väntade på att få skicka in honom i salen för att duellera.

När alla besökare hade slagit sig ner så stängdes alla fönster och belysningen dämpades… En inledningsprocedur tog sin början.
Dörrarna öppnades och där kom de… Först kom… datanördarna… intågandes med sina tjocka glasögon och bärbara datorer…
Sen kom fjortis-raggarna (som alla var över 20 och gillade att glida omkring med sina Volvobilar på Domus-parkeringen för att impa på småflickor med hjälp av en kraftig bilstereo!) med tuffa jackor och coola solbrillor… Efter dem kom ett helt gäng tjattrande syjunte-tanter
som hade hamnat helt snett. De de babblade för mycket för att upptäcka att de var i fel lokal, men blev ganska snabbt utschasade av fjortisraggarna.
Sist men inte minst, kom den fruktade och respekterade YUPPIE-TJEJEN! Alla ville vara kompis med henne för hon var så tuff och cool.
Hon skulle se till att tämja Nattsudd så han också blev hennes trogna anhängare. För hon ville ha en ny maskot eftersom hon var trött på alla andra än sig själv… Alla tog sina platser, och en förväntansfull stämning lade sig över lokalen.

Till sist.. öppnades de metallförstärka dörrarna och visade ett ansikte med spretigt hår som blygt tittade ut. Datanördarna blev så rädda att deras glasögon immade igen, och alla raggarna flämtade till och tog ett par steg tillbaka,
men räddast av dem alla… blev yuppie-tjejen!! Hon tog fram sin Nokiamobil (för att kunna sms:a till nån om hon behövde räddas) och ställde sig stadig på sina 2-decimeters platådojjor och började svettas ymnigt!! (detta märktes dock inte under allt smink)
Hennes tänder skallrade smått när hon trodde att Nattsudd skulle flyga på henne och bete sig taskigt mot henne…
Men inget hände. Skånepågen stod kvar där i hörnan och tittade runt på alla lite så där bara i största allmänhet…

Yuppie-tjejen började tappa tålamodet när hon fick syn på något i ögonvrån. En nörd i publiken hade smugglat in ett sött litet pocket-modem, som han ville imponera med på Yuppie-tjejen. Så han gjorde ett tafatt försök till ett kast, men det gled bara längs golvet ända fram till Yuppie-tjejens fötter, där det stannade elegant och tyst blev liggande.
Nattsudd fick syn på detta och blev genast lite mindre blyg. ”Wow!”, tänkte han. ”Ett sånt har jag alltid velat ha”, så han skuttade ut mitt i rummet till yuppie-tjejens förfäran. Men hon stod kvar, med fingrarna krampaktigt slutna runt telefonen!
Nattsudd kämpade sig hela vägen fram till modemet… där han tvärnitade och satte sig lugnt ner och började pilla på det.

Allas vår tuffa favoritflicka blev helt ställd. Hon bara stod där och stirrade på killen som satt på golvet. Snart började hon fatta att han inte var det minsta intresserad av hennes dumma påhitt och började sakta men säkert anta en kraftig ton av färgen ”röd” i ansiktet!
Alla i publiken blev väldigt upprörda av besvikelse och skrek om vartannat. De hade ju kommit för att se förnedring och i bästa fall lite våld.
Men argast var yuppie-tjejen som blev helt vansinnig!! Hon började skrika åt Nattsudd…

”KOM IGEN DÅ!! SKRIK LITE! VA LITE TUFF VA!!
PUUUUSSA MIG!! GE MIG EN KJAM!!!”

Hon slet sitt ultrablonderade hår och föll bönande ner på knä (vilket var en väldigt farlig manöver om man stod på 2 decimeter höga platådojjor uppe i himlen).

Men Nattsudd bara satt där och tittade nyfiket på det tuffa lilla pocketmodemt. Han tittade på yuppie-tjejen där hon satt och hasade fram till henne och gav henne en liten puss på kinden… ”ÅHHHH!!!” skrek yuppie-tjejen och lade sig gråtandes ner på golvet och bankade med armar och ben!! Hennes karriär som tuff grabbtämjare var över!!
Publiken var vid detta laget helt förvirrade och insåg att det var slut innan det börjat, så de åkte hem igen…
Det stora evenemangen fick avbytas och en taxi kom och hämtade Nattsudd som fick åka hem till sitt igen, där han fick idla vidare…

Och så vitt jag vet, så sitter han där än och knapprar på sina tangenter och drömmer om den stora kärleken…

The End

Annonser

2 thoughts on “Nörden Nattsudd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s