När livet pissar på en…

I vår lilla kommun har någon senil kommungubbe eller kommungumma kommit på den briljanta idén att föräldrar som jobbar natt inte behöver ha sina barn på dagis samma dag som de går på sitt skift. Och på dagis vill ingen säga emot dem, för ”regler är ju regler” – och de vill ju inte jobba mer än nödvändigt.

För att vara ”snälla och generösa” har de dock gett lov att ha ungarna på dagis i max 3 timmar på eftermiddagen. Hur detta fungerar i praktiken har de nog inte haft en susning av… Låt oss ta ett exempel.

– Föräldern (läs: jag) går upp i ottan när barnen vaknar, vanligtvis runt 6-tiden på morgonen.
– Föräldern skall sen passa dem fram till eftermiddagen, för att då ta sig till dagis och lämna in ungarna en kort tid för att sen stressa hem för att få lite sömn innan jobbet. I bästa fall snackar vi 2 timmars sömn här. Max.
– Föräldern skall sen hämta barnen, köra hem och fixa mat till familjen och sen köra till jobbet som börjar klockan 18 i detta fallet.
– Föräldern skall sen briljera med alla sina kunskaper på jobbet i 12 timmar och låta bli att somna p.g.a. risk av katastrofala följder.
– Klockan 06.30-07.00 får äntligen föräldern lov att sova ett par timmar, innan det är dags att hämta ungarna på dagis på eftermiddagen.

Sen har de nog inte räknat in variabler som ”ungjäveln har pissat ner föräldrarnas säng” eller något annat oförutsett som kan inträffa under natten.
Detta medför extra vakentid på morgonen för att skrubba madrasser, städa undan lakan osv… och bädda i TV-soffan för att ha någonstans att sova.
Och eftersom TV-soffan inte är så skön att sova i så medför detta att föräldern vaknar extra tidigt, och måste komma på ett sätt att få bort den där pissdoften som nu madrasserna genomsyras av.

I brist på andra bra (intelligenta) idéer så åkte högtryckstvätten fram, och madrasserna ut i det fria.

Piss!

Är det så här psykopatiska seriemördare föds? Jag skulle vilja påstå att oddsen är ganska höga för det.

Dexter kanske började sin mördarkarriär sittandes i en blodpöl, bevittnandes ett horribelt mord… Men när de frågade mig varför jag gick lös på hela kommunhuset så kommer mitt svar bara att bli:

Ni lät mig inte sova, era jävlar!

Annonser

3 thoughts on “När livet pissar på en…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s