The hidden agenda

Ta en titt på bilden nedan. För den vanlige medborgaren ser det säkert ut som vilken annons som helst, och ni tänker säkert vilket klipp ni kan göra genom att köpa billiga varor. Ni har fel!

Det finns en hemlig agenda med denna annonsen. Allt för att snärja konsumenterna och dra dem långt ner i dekadensträsket så de aldrig kommer upp igen!

Nu så här i ruggiga hösttider tycker nog de flesta att det kan vara mysigt med lite tända ljus, så vad passar bättre än ett billigt paket med värmeljus?

So far so good.

Sen börjar det… Vad passar till lite mys och höstrusk, om inte ett kilo lösgodis eller två. Det är ju så billigt att det vore rätt korkat att låta bli att köpa en stor påse kalorier som äter sig fast på valfri kroppsdel när man konsumerar det.

Och sen kan man ju köpa billigt dasspapper med, för enbart 69 riksdaler och 98 ören. VADDÅ 98 ÖREN? Det är inte ens en giltig valuta i vårt land! Men det låter ju billigare än 70 riksdaler jämt. Och det är det som spelar roll. Tjäna några korvören här och där. Såå… Köp värmeljusen och fyll ut med godis tills du når 95-kronorsgränsen (som är vilkoret för att få köpa till extrapris) så har du helt plötsligt TJÄNAT 29 kronor och 2 (!!!!!) ören (huh?!) Herrejävlar vilken vinnare du måste känna dig som när du stövlar hem från affären med mysljus, en gigantisk påse godis och dasspapper så du kan torka dig i röven efter du svulstat i dig allt godis. WIN liksom!

Att du sen går upp ett par kilo i vikt av det där godiset är ju en annan historia, men det vet ju företagen redan om. Vägg i vägg med godisfabriken i Hycklarköping så ligger en fabrik som säljer bantningskurer för enorma summor pengar. Just till de konsumenter som tittade i veckans reklamblad och fick för sig att mysa till det med lite värmeljus. Och ett par kilo godis.

Så vem är vinnaren nu egentligen? Nä, för din egen skull, gör nåt annat än att mysa i höstrusket!

Tack för ordet!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s