Jobbar du med DATA?

Alltså… Aftonbladet alltså. Vilken idiottabloid. De är ju värre än en ”Ding Ding Värld”. Särskilt när deras pensionärsskribenter skall skriva om DATA.

Även om du tar regelbunden backup av din dator och ser till att materialet finns lagrat och uppdaterat i molnet, på lösa diskar, minnespinnar eller cd, kan det värsta inträffa: En diskkrasch. Och om kraschen kommer precis när man läst över massor av bilder från kameran, tömt kamerans minneskort och inte hunnit backa upp filerna, kan det betyda katastrof.

Har man ingen backup, då har man ingen säkerhet alls och hela innehållet på hårddisken kan bli oanvändbart.

Diskkraschar är vanligare än man tror och konsekvenserna blir ofta ödesdigra. En diskkrasch kan jämföras med en människa som drabbas av en stroke och förlamning. Minnen och andra förmågor finns där, men kroppen lyder inte längre.

 

”Minnespinnar”. Ja. Så kan man ju med kalla dem. Eller USB-stickor om man har ett halvt rätt i pannan. Och uppenbarligen är det världens undergång om hårddisken går sönder precis när du håller på att kopiera över nåt till den. Ja. Så är det nog. Det är bara att kasta in handduken och begå harakiri.

Och att de jämför en diskkrasch med en stroke och förlamning. BRAAAA JOBBAT AFTONBLASKAN! hahahaha

Ps. Skaffa en Mac och en TimeCapsule. Så behöver du inte bry dig om backup. Det gör Mac:en åt dig. Länge leve Äpplet! ;-)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s